Întreabă Psihologul

"Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic" – Mahatma Gandhi

  • Evaluare psihologică copii - durată 60 min - preț 200 ron

Evaluarea copiilor mici (până în 3 ani) se va realiza prin metoda observației preponderent, cu jocuri și interacțiune adecvată, în prezența părintelui. Obiectivul principal este să identificăm în ce măsură copilul atinge sau are achizițiile specifice și necesare vârstei, sau dacă există elemente atipice care necesită supraveghere în viitor.

Evaluarea copiilor mai mari se realizează prin interviu (ideal părinte, educator/învățător/profesor, și copil). Se urmărește dezvoltarea copilului raportat la vârstă, comportament, inteligență, aptitudini sau tulburări mentale dacă este cazul.

Pe lângă ședința de evaluare, se mai administrează unul sau mai multe teste specifice, iar la final se analizează toate datele și se sintetizează într-un raport de evaluare psihologică.

  • Evaluare psihologică adulți - durată 60 min - preț 200 ron

În cazul adulților evaluarea psihologică ne ajută să ne dăm seama de profunzimea problemei, pentru că analizează sistematic mai multe elemente trecute și prezente din viața psihică a omului. Un diagnostic clar, ne poate da o direcție și un impuls să schimbăm ceva în viața noastră, și, de ce nu... să intrăm în acel proces dificil dar necesar de intervenție psihologică.

  • Consiliere psihologică - durată 50 min - preț 100 ron

Cu toții avem ceva concepții deja create cu privire la consilierea psihologică, și de multe ori acestea sunt incomplete sau chiar neadevărate. Consilierea nu înseamnă sfaturi, cum am fi tentați să credem, ci o redescoperire a propriei persoane, a gândurilor și emoțiilor, și o reașezare a lor mai rațională și mai benefică pentru noi. Reînvățăm să privim lumea, pe alții și mai ales pe noi cu alți ochi, mai obiectivi și cu mai multă compasiune.

  • Ședință de dezvoltare personală/coaching - durată 50 min - preț 100 ron

De multe ori am vrea să schimbăm ceva, dar nu știm cum. Uneori ne lipsește doar acest fir roșu, acel ghidaj care să ne ducă acolo unde știm că merităm să fim. Acesta este rolul coachingului, să te ajute să îți cunoști punctele tari și cele slabe și să acționezi în consecință. Gândește-te ca la un antrenor personal, care înțelege unde ești, ce dorești, și îți creionează pașii, acordându-ți suport constant când te împotmolești.

Contact